الاثنين، 19 يوليو 2010
طريقة عمل برياني اللحم
المقادير :
2 كيلو لحم .
6 أكواب رز .
4 طماطم .
3 بصلات .
3 بطاطس .
معجون طماطم - زبادي .
زعفران
بهارات
الطريقة :
1- يقطع اللحم الى قطع صغيرة ويغسل .
2- يغلي اللحم لمدة 45 دقيقة , يضاف
الملح , الفلفل , والليمون .
( تاكدي من ازالة الفقاعات التي تتجمع
في الاعلى ) .
3- بينما يغلي اللحم , تقطع الخضروات
الى قطع صغيرة
4- يغسل الرز ويترك جانبا .
5- في هذه الاثناء يكون اللحم جاهزا .
6- يحمر البصل حتى يصبح لونة ذهبيا .
7- يضاف اللحم ويخلط مع البصل .
8- تضاف الى البصل واللحم كل من :
3 ملاعق صغيرة بهارات , 2 ملعقة من الكركم
ملعقة واحدة صغيرة من الفلفل الاحمر ,
وملعقة واحدة صغيرة كزبرة .
9- يضاف الزبادي ويخلط
10- ثم يضاف البطاطس
11- ثم تضاف الطماطم المقطعة .
12- تضاف بقية الخضروات وتخلط .
13- يغطى الخليط في القدر ويترك لمدة 5 دقائق .
- يضاف معجون الطماطم ,ويخلط ثم يترك
مغطيا لمدة 10 دقائق .
15- خلال هذه الفترة , يسلق الرز حتى يكون
نصف نضج
16- ضع نصف الرز في وعاء اكبر .
17- ثم ضع خليط اللحم فوق الرز .
18- ضع نصف الرز الاخر فوق الخليط .
وهكذا سيكون لديكي ثلاث طبقات فوق
بعض الرز ثم اللحم ثم الرز .
ثم اضيفي الزعفران المنقوع
على سطح الرز .
19- يغطى القدر بالالمنيوم يطبخ لمدة
( 10 - 20 دقيقه ) على نار هادئة .
20- عندما ينضج الرز يغرف الاكل في الاطباق
مع اضافة شرائح البصل المقلي وبيض مسلوق
وبا الهنا والشفا
Ingredients:
2 kilo of meat.
6 cups rice.
4 tomatoes.
3 onions.
3 potatoes.
Tomato paste - yogurt.
Saffron
Spices
Way:
1 - cut the meat into small pieces and wash.
2 - boil the meat for 45 minutes, add
Salt, pepper, and lemon.
(Be sure to remove the bubbles that accumulate
At the top).
3 - While boiling the meat, chopping vegetables
Into small pieces
4 - Wash the rice and set aside.
5 - At this point the meat will be ready.
6 - Yuhmur onions until golden brown.
7 - Add the meat and mix with onions.
8 - add onions and meat are:
3 teaspoons Spices, 2 teaspoon of turmeric
Spoon and one small red pepper,
And one small teaspoon coriander.
9 - Add the yogurt and mix
10 - then add the potato
11 - and then add the chopped tomatoes.
12 - Add the rest of the vegetables and mix.
13 - covers the mixture in the pot and leave for 5 minutes.
- Add tomatoes, paste, and mix and then leave
Covering for 10 minutes.
15 - During this period, boiled rice, so that
Half of the maturity
16 - Put half of rice in the pot bigger.
17 - and then place the meat mixture over the rice.
18 - Put the other half of the rice over the mixture.
Thus it will be for Dickey three layers above
Some rice and meat and rice.
Then add the saffron soaked
On the surface of the rice.
19 - covers the aluminum cooking pot for a period of
(10-20 minutes) on the backburner.
20 - When cooked rice scoop of eating in the dishes
With the addition of sliced onions, fried eggs, boiled
Luba our God, and Shifa
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق