الاثنين، 19 يوليو 2010

صينية اللحم في الفرن


المقادير:
• كيلو لحمة.
• 3 بصلات مقطعة شرائح.
• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.
• 3 فصوص ثوم مطحونين.
• ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود
• عود قرفة.
الطريقة:
اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات
والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل
ثم طبقة من شرائح الطماطم
وبعد كده حطي اللحمة عليها
ثم باقي شرائح البصل والطماطم،
وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري

وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة

أو لغاية ما تحسي إنها استوت..

وبألف هنا وشفا.

هناك تعليق واحد:

  1. شيف ايهاب السلام عليكم تسلم ايدك انا بعملها بنفس المقادير بس بحط الصينية على عين البوتجاز وبغطيها بغطاء محكم وبزودهاعضير طماطم او شوربة كل متقرب تجف ثم اضعها فى الفرن تتحمر اى انى بسويعا على البوتجاز اولا والثوم بيعطيها طعم وريحة تجنن

    ردحذف