الاثنين، 19 يوليو 2010

لحمة ضاني مشوية


المقادير:




• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".




• كوب كبير عصير طماطم.




• ملعقة صغيرة فلفل أسود.




• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.




• 10 فصوص ثوم.




• ملعقة كبيرة خل أبيض.




• ملعقة كبيرة كمون مطحون.




• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.




• 1 بصلة كبيرة.




• فلفل رومي أخضر.




• نص فنجان زيت.




الطريقة:





1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.




2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون




+ جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود +




الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.




3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في




رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة




التتبيل...




4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة




لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو




الفحم...





وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق